Ετικέτες


Ομηρικά Έπη 2015

Η 12η  Τέχνη: ΤΗΛΕΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Το ταξίδι της συνείδησης με τον Απόλλωνα μουσαγέτη  αρχηγό  και τις 9 Μούσες, τα  όμορφα κορίτσια του, αρχίζει ίσως από τα βάθη του χρόνου του  όρθιου ανθρώπου του Σοφού …homo sapiens sapiens

Συγκάτοικοι με τον Διόνυσο στους Δελφούς, στο κέντρο- σημείο συναρμολόγησης της αντίληψης,  μοιράζονται  την  ελεγχόμενη τρέλα σε παραστάσεις μοναδικές της εξέλιξης του νοήμονος φιλοθεάμονος κοινού της ανθρωπότητος.

Το θέατρο, θεατές και θεώμενοι, ηθοποιοί και υποκριτές μετείχαν από τα χρόνια τα παλιά  σε θεατρικές παραστάσεις με τις οποίες προσπαθούσαν να πιάσουν την Συνείδηση του βασιλιά, όπως τονίζει και  ο μεγάλος θεατρογράφος Σαίξπηρ, άμεσα,  ΑΓΧΙ από κοντά.

Ο κινηματογράφος,  ως σύγχρονη  έβδομη τέχνη   καλύπτει τις ανάγκες του θεάματος,  έμμεσα, ΤΗΛΕ από μακριά.

Το διαδίκτυο  προσθέτει μια επιπλέον δυνατότητα,  ΤΗΛΕΜΑΧΙΚΗ συμμετοχή από μακριά.

Το διαδίκτυο έχει το  καταπληκτικό  πλεονέκτημα της ταχύτητας,  της συμμετοχής  όλων,   χωρίς  μεγάλο κόστος  μετακίνησης , έτσι τα παραδοσιακά μέσα  που θέλουν το κοινό να παρακολουθεί αμέτοχο, θέατρο κινηματογράφο και τηλεόραση περνούν μεγάλη κρίση  και  έχουν αντικατασταθεί πλέον από μια σύγχρονη   ΤΗΛΕΠΡΟΒΟΛΗ και  τηλεσυμμετοχή.

Με αυτές τις σκέψεις  ξεκίνησα σα τον Φεβρουάριο  του 2008  στο διαδίκτυο μαζί  με την  Ομηρική Παρέα  των Λεόντων, την εκπομπή των Ομηρικών Επών σε μια παράσταση μοναδική,  από το πρώτο  ιστολόγιο που άφησε εποχή, «οι Πολεμιστές της Λάϊον», στην οποία πήραν μέρος θεατές  πολλοί . Αυθορμήτως, αυτοβούλως με σχόλια παρεμβάσεις κριτικές  και συμμετοχές, τα  οποία όλα έχουν καταγραφεί.

Ακολουθώντας  το  πνεύμα στις μεταμορφώσεις του, ηθοποιοί και θεατές ταυτοχρόνως μέσα από ομηρικές διαδρομές  προσπάθησα να προσεγγίσω τον Όμηρο στην ζωντανή σύγχρονη πραγματικότητα, παρατηρητής και παρατηρούμενη ταυτοχρόνως σε μια  καταγραφή, ερμηνεία που θα περιγράψω αναλυτικά σε σκέψη επαγωγική και αναγωγική.

Για ένα πλούσιο θέατρο του διαδικτυακού διαδρόμου, η πορεία  σε Έπη  Ερμηνευτικά.

Τα συμπεράσματα ανήκουν  σε ΝΟΗΜΟΝΑ ΟΝΤΑ  με συνείδηση, πνεύμα φαντασία και καρδιά.

Αστραία, Φεβρουάριος 2015, 23