Ετικέτες


Τα φτερά, οι πτήσεις και οι πτώσεις σχετίζονται με υπέροχους μύθους  θεών, ημίθεων και θνητών.
Με άρματα, με άλογα και με  ιαχές αετών.
Γιος θεού, ο Φαέθων,  του Ήλιου και της Κλυμένης, λάμπων, ανεβαίνει στον ουρανό. Τρομάζει και σαν ηνίοχος, το άρμα δεν οδηγεί σωστά. Πολύ κοντά  στον Ήλιο πατέρα του και θεό, καίγεται και πολύ μακριά ξεπαγώνει. Αν και όλο για αγάπη μιλά,  το μέτρο δεν κρατά.
Η αγάπη, το θείον  και οι θεοί  θέλουν την σωστή απόσταση και μόνο αυτή, αρμονικά να τους κρατά.
Ο Ίκαρος, γιος θνητού διακοσμητή τεχνίτη,  του Δαίδαλου και της Ναυκράτης δούλης του Μίνωα, ερχόμενος και καταφθάνων, (ίκω σημαίνει έρχομαι καταφθάνω) , την δική του ελευθερία αναζητά με δανεικά φτερά και δεν μπορεί να πετάει σωστά.
Ο Περσέας και ο Βαλλερεφόντης χρησιμοποιούν της φαντασίας τα άλογα, τρεχούμενα κινητά και παλεύουν με τέρατα και θεριά στης κοσμικής αντίληψης του Ποσειδώνος, τα σκοτεινά νερά.
Το σώμα έχει τα πόδια του για να κινηθεί, η ψυχή τη δύναμη και την φωτιά, το πνεύμα τη θέληση και την πνοή, το συναίσθημα την αγάπη και το νερό  και το ενεργειακό σώμα μια στεριά γη γερά να σφυρηλατηθεί με του Ήφαιστου το αμόνι και το σφυρί, σε μια μικρούλα γαλαζοπράσινη γη.
Αν πετάξει σωστά και σαν αετός σηκωθεί ψηλά, μια ιαχή θα ακουστεί  πανηγυρικά.
Είμαι Ελεύθερος, δεν φοβάμαι τίποτα, δεν  δεσμεύομαι  από τίποτα και σπάω της φυλακής μου, τα δεσμά.
Το άρθρο για τον Πεταλούδα το είχα γράψει μόλις είχα δει την  υπέροχη ταινία με τον καταπληκτικό  Στηβ Μακ Κουίν στο ρόλο του  φυλακισμένου που δεν παραιτείται ποτέ από την ελευθερία του και στο τέλος την κατακτά. Το είχαμε   συζητήσει  ιδιαιτέρως με πρόσωπα πολύ αγαπητά πριν το 2000, όπως όλες τις καλές ταινίες που έχουμε δει. Κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο

Κυριακή, 20 Ιουλίου 2008

για πρώτη φορά από τους ΠΟΛΕΜΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΛΑΙΟΝ.
ΤΟ 2013 έφθασε και στα αυτιά μιας βουλευτίνας . Το πήρε και το δημοσίευσε σε περιοδικό στη βουλή χωρίς να αναφέρει την πηγή, για δικό της, νομίζοντας πως είναι ανώνυμο. Η απίστευτη γελοιότητα και κατάντια ανθρώπων που έχουν  ψηφιστεί εκπρόσωποι χωρίς καμία  ντροπή, ήταν πως δεν κατάλαβε που αναφερόταν  το άρθρο και σε ποιά ταινία. Νόμισε πως μιλούσε για μια κάμπια απλώς που ήθελε να γίνει πεταλούδα και γελούσαν όλοι μαζί της και τα μπλογκ και οι εφημερίδες που το αναδημοσίευσαν.
Ω …ναι θέλει αρετή και τόλμη η ελευθερία και τα φτερά να είναι δικά σου.
Ούτε κλεμμένα, ούτε δανεικά για να πετάξεις  σωστά, διαφορετικά κάμπια ήσουν και κάμπια παραμένεις και εκεί που πετούν οι αετοί, δεν ανεβαίνεις.

Οι Πολεμιστές της Ελευθερίας

Αστραία
26 02 2016